Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pažravosť zabíjala: Rumun (†60) sa udusil na súťaži v jedení klobás!

Nebohý muž má ústa plné klobásy Zobraziť galériu (2)
Nebohý muž má ústa plné klobásy (Zdroj: YouTube)

BUKUREŠŤ - Mnohým ľuďom príde zle už len z pohľadu na súťažiacich, ktorí sa prepchávajú párkami či hamburgermi. Pahltnosť môže niektorým z nich privodiť ťažké stavy či dokonca smrť. Tak ako aj istému Rumunovi, ktorý sa zadusil pri jedení klobásy.

Šesťdesiatročný muž, ktorého meno nebolo zverejnené, sa začiatkom októbra zúčastnil Festivalu klobás Fomilă Plescoi. Pre všetkých labužníkov tam mali organizátori pripravenú súťaž v jedení tejto mäsovej pochúťky. Svoje schopnosti sa rozhodol otestovať aj spomínaný Rumun.

Na zhruba trinásťminútovom videu vidno, ako do seba napchal klobásu a pomerne dlhú dobu ju spracovával v ústach. Potom z ničoho nič odpadol. Ľudia okolo neho sa mu snažili poskytnúť prvú pomoc.

Pažravosť zabíjala: Rumun (†60)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Po chvíli dorazila záchranka, ktorá vykonala resuscitáciu, ani tá ale nezabrala a lekár už mohol len konštatovať smrť. Neskôr uviedol, že muža mohli zachrániť, keby niekto pred príchodom sanitky vykonal Heimlichov manéver (človeka pri dusení objímeme zozadu a niekoľkokrát prudko stlačíme nadbruško pod hrudnou kosťou, pozn. red.).

K podobnej tragédii na súťažiach v jedení už v minulosti došlo. Edward Archbold sa vlani na Floride udusil po tom, čo zjedol desiatky živých švábov. Súťaž síce vyhral, ale nebolo mu to nič platné, keďže mu chrobáci zablokovali dýchacie cesty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu