Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Obama podpísal, vládni zamestnanci musia opäť pracovať

Barack Obama
Barack Obama (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Státisíce vládnych zamestnancov v USA, ktorí museli pre rozpočtovú krízu nastúpiť na nútenú dovolenku, sa majú čo najskôr vrátiť do práce. Oznámil to Biely dom vo štvrtok nad ránom, niekoľko minút po tom, čo prezident Barack Obama podpísal zákony o financovaní vlády a zvýšení dlhového stropu.

Zamestnanci majú nastúpiť do práce v najbližší riadny pracovný deň, ktorým je pre väčšinu z nich štvrtok. Rozpočtová riaditeľka Bieleho domu Sylvia Mathews Burwellová uviedla, že administratíva prezidenta Obamu bude v najbližších dňoch úzko spolupracovať s vládnymi úradmi a agentúrami s cieľom zabezpečiť čo najskoršie fungovanie štátnej správy v plnom režime. 

Americký prezident Barack Obama v stredu podpísal zvýšenie dlhového stropu, ktoré v stredu odhlasovali obe komory amerického parlamentu. Štátni zamestnanci, ktorí sú od 1. októbra na nútených dovolenkách, sa tak od štvrtka môžu vrátiť do práce. Obama oddialil problém do budúceho roka, keď vláde budú na prevádzku krajiny stačiť peniaze do 15. januára a dlhový strop do 7. februára. Hoci dlhový strop postačí na požičiavanie si do 7. februára, ministerstvo financií bude mať nástroje, ako si predĺžiť možnosti požičiavania aj po tomto dátume. Stredajšia dohoda poslancov tiež obsahuje vytvorenie parlamentnej komisie, ktorá má prísť s opatreniami, ako zredukovať deficit rozpočtu v dlhodobom horizonte.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu