Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tajomný odkaz princeznej Diany: Zo záhrobia sa prihovára Williamovi a Kate!

Diana zanechala odkaz synovi a jeho budúcej neveste
Diana zanechala odkaz synovi a jeho budúcej neveste (Zdroj: int, sita)

LONDON - Tušila, že umrie? Vyše 16 rokov po smrti princeznej Diany vyplávali na povrch fakty, ktoré vyvolávajú nové polemiky okolo osudnej havárie v Paríži. Po tajnom denníku, do ktorého si lady Di zapisovala rôzne intímnosti zo života kráľovskej rodiny, sa na verejnosť dostala aj nahrávka venovaná jej synovi Williamovi pre prípad, že sa nedožije jeho svadobného dňa.

Odhalenie tajomnej pásky plnej emocionálnych odkazov, ktorú princezná nahrala údajne preto, že sa bála o svoj život, prišlo týždeň po tom, čo sa v médiách objavili špekulácie o jej vražde plánovanej bezpečnostnými silami. Prepis nahrávky zverejnil americký časopis Globe. Ten ho údajne získal od jedného z princezniných "najbližších priateľov".

Z obsahu pásky je zrejmé, že Diana mala silnú predtuchu o tom, že sa blíži jej koniec. Rozhodnutie zanechať po sebe odkaz dodáva váhu argumentom  tých, ktorí veria, že smrteľná autonehoda nebola náhoda, ale výsledok temného sprisahania, píše časopis.  Princezná sa v nahrávke prihovára staršiemu synovi a jeho budúcej manželke: "Vážte si svoje deti a odkážte im, že ich mám rada a budem na ne dozerať zhora...".

Hoci Diana budúcu manželku Williama nestihla spoznať, predstavovala si ju ako krásnu, inteligentnú a nezávislú. Krátky odkaz na páske zanechala aj pre ňu. "Viem, že by som ťa zbožňovala a rýchlo by sme sa spriatelili. Musíš byť naozaj špeciálnou ženou, inak by si nemohla byť Williamovou manželkou," cituje časopis slová nebohej princeznej. V časti venovanej Kate, Diana svojej budúcej neveste radí, aby na manželstve s Williamom tvrdo pracovala a dokázala tak prežiť tlak verejnosti.  

Nápad nahrať pásku s odkazmi dostala Diana v roku 1991 počas príprav knihy o jej živote (Andrew Morton - Diana: Jej skutočný príbeh). Princezná počas života existenciu nahrávky popierala, no po jej smrti spisovateľ prezradil, že spolupracovali na jej zverejnení. Video aj audio nahrávky z Kensingtonského paláca odvysielala americká televízia v roku 2004. Kensingtonský palác sa k nim odmieta vyjadriť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu