Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Trojmesačnú Nadiu umučili na smrť: Rodičia jej mŕtve telo ohrievali, aby zakryli stopy!

Zo smrti Nadie obvinili jej rodičov Zobraziť galériu (2)
Zo smrti Nadie obvinili jej rodičov (Zdroj: se.pl, fakt. pl)

LODZ - Poľskom otriasa prípad na smrť utýraného dievčatka, ktorého telíčko vlastní rodičia niekoľko dní ukrývali v byte. Len 3-mesačná Nadia, dcérka Martyny (19) a Adriana (26) z mesta Łodz, bola podľa najnovších správ z pitvy mučená a v ukrutných bolestiach zomierala desiatky hodín. Hroznej tragédii sa údajne dalo predísť. Mladú rodinu totiž sledovala sociálka, ktorá si vraj na prvý pohľad viditeľné stopy po týraní nevšimla.

Správa o smrti týraného dievčatka obletela Poľsko koncom septembra a každým dňom sa dostávali na povrch nové informácie, ktoré krajinu šokovali viac a viac. Naposledy to boli detaily z pitvy opisujúce zranenia malej Nadie. Len 3-mesačné dieťatko utrpelo opuch mozgu, malo zlomených niekoľko rebier a po telíčku množstvo podliatin.

Dievčatko údajne umieralo v hrozných bolestiach niekoľko hodín a osudným sa mu stal úder do hlavy, ktorému nasvedčujú modriny na jeho tvári. Po výsledkoch zo súdnej pitvy tak už nie je pochýb o tom, že bolo mučené. "Príčinou smrti boli veľmi rozsiahle poranenia hlavy, modriny a opuch mozgu. Dieťa malo zlomených šesť rebier," uviedol pre portál wp.pl hovorca prokuratúry v Łodzi.

Nadia žila len krátke tri mesiace.
Zobraziť galériu (2)
Nadia žila len krátke tri mesiace.  (Zdroj: fakt.pl, se.pl)

Vyšetrovanie však odhalilo  aj šokujúce správanie rodičov, ktorí sa snažili smrť dcérky ututlať. Po niekoľkých dňoch, kedy už Nadia bola mŕtva, zavolala jej matka Martyna na 112, že jej dcérka nedýcha. Operátorka jej dala pokyny, ako dievčatko oživiť a ona sa nimi riadila napriek tomu, že vedela, že Nadie už život nevráti.

Pred príchodom sanitky dokonca spolu s otcom dievčatka ohrievali jej telíčko prenosným ohrievačom, aby zahladili stopy týrania a v záchranároch nabudili pocit, že Nadia ešte krátko pred ich príchodom žila. Výsledky súdnej pitvy však ich krutý plán odhalili a polícia oboch zadržala. Smutný na celom prípade je aj fakt, že si dlhodobé týranie dieťatka nik z jeho okolia nevšimol. Rodina bola dokonca pod drobnohľadom sociálky a polícia bude preto skúmať, či nedošlo k pochybeniu aj z tejto strany.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu