Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tragédia na ostrove Lampedusa: Zomrelo 92 migrantov

Tragédia na ostrove Lampedusa si vyžiadala 92 obetí Zobraziť galériu (9)
Tragédia na ostrove Lampedusa si vyžiadala 92 obetí (Zdroj: SITA)

RÍM - Deväťdesiatdva utečencov zomrelo pri pokuse pristáť vo štvrtok loďou s približne 500 migrantmi na talianskom ostrove Lampedusa. Záchranári potvrdili vo štvrtok, že z lode, ktorú zachvátil oheň a následne sa potopila, zachránili 151 utečencov väčšinou zo Somálska, ktorí sa pokúsili pristáť na Lampeduse.

"Momentálne sme vytiahli 92 tiel a 151 zachránených. Stále pátrame po ďalších osobách, ktoré prežili. Hľadáme vo vode ďalších ľudí, čo prežili," povedal člen pobrežnej stráže pre agentúru AFP a dodal, že pátracia akcia už trvá viac ako šesť hodín. Medzi obeťami je aj tehotná žena a trojročné dieťa. V pondelok sa niekoľko metrov od pobrežia Sicílie utopilo 13 utečencov snažiacich sa doplávať na breh ostrova.

Lampedusa sa nachádza len niekoľko kilometrov od Afriky a takmer dennodenne tam prichádzajú noví a noví migranti, množstvo z nich však cestu na improvizovaných plavidlách neprežije a zahynie vo vodách Stredozemného mora. Ostrov navštívil nedávno aj pápež František, ktorý sa tam pomodlil za imigrantov a vyzval na väčšiu solidaritu s osobami, ktoré sú nútené opustiť svoju krajinu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu