Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Študentka (17) odmietla bohatého spolužiaka: Znetvoril jej tvár!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: china daily)

PEKING - Mladá Číňanka určite nepredpokladala, že sa jej spolužiak bude s jej odmietnutím vyrovnávať tak ťažko, že jej napokon zničí peknú tvár a vlastne celý život. Po tom, čo mu dala najavo, že pre ňu rozhodne nie je ten pravý, polial ju benzínom a zapálil.

Zhou Yan sa cítila polichotená, keď ju jej spolužiak Tao Rukun (17) pozval na rande. Pochádzal totiž z bohatej a dobre situovanej rodiny, ktorá však zjavne zanedbávala jeho výchovu, keďže sa vraj správal tak arogantne, že ho dievčina viac nechcela vidieť. Keď mu povedala, aby ju nechal na pokoji, stal sa agresívnym a nebezpečným.

Kvôli strachu ju jej rodičia dali preložiť do inej školy, ale Tao ju začal obťažovať aj u nich doma. Minulý september ju požiadal, aby s ňou mohol porozprávať v súkromí, kde ju však namiesto ospravedlnenia polial benzínom a podpálil. Potom sa prizeral, ako kričala a ako sa ju jej vydesená babička snaží uhasiť. Aj napriek pomoci jej oheň spálil 30 percent kože, a to najmä na hlave, krku a hrudníku.

Zhou Yan pred útokom.
Zobraziť galériu (4)
Zhou Yan pred útokom.  (Zdroj: china daily)

A po útoku.
Zobraziť galériu (4)
A po útoku.  (Zdroj: china daily)

Utrpenie dievčiny však po tomto pekle neskončilo, keďže jej rodičia si nemohli dovoliť zaplatiť účty za lekársku starostlivosť a boli odkázaní na na rodinu útočníka, aby pokryla náklady. Keď Yan odmietla podpísať vyhlásenie že išlo o nehodu, platby sa zrazu zastavila a ju poslali domov. "Nemali sme peniaze ani na to, aby sme poriadne opravili jej izbu, ktorú oheň poškodil," uviedli zúfalí rodičia

Prípad bol takmer zametený pod koberec, ale keď otec zverejnil fotografie svojej dcéry pred a po útoku na internete, verejnosť vyvinula obrovský tlak na úradníkov, ktorí ho znovu otvorili. Výsledkom bolo zaplatenie účtov za lekárov a tínedžera odsúdili na 12 rokov väzenia. Trestu smrti unikol kvôli nízkemu veku.

Tao Rukun skončil vo väzení.
Zobraziť galériu (4)
Tao Rukun skončil vo väzení.  (Zdroj: china daily)

Ani to však dievčaťu veľmi nepomohlo. Bolo hysterické, odmietalo jesť a každý deň plakalo. Rodičia sa už báli najhoršieho, keď jej akýsi priaznivec poslal Guqin, sedemstrunový brnkací hudobný nástroj, ktorý ju prebral k životu. Momentálne Yan dostáva lekcie a znovu začína študovať, aby sa dostala na vysokú školu a po transplantácii mohla na všetko zabudnúť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu