Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Obrovská pohroma v Pakistane: Až 348 mŕtvych, z mora sa vynoril ostrov!

Zasypané obydlia a nový ostrov Zobraziť galériu (5)
Zasypané obydlia a nový ostrov (Zdroj: abcnews.com)

ISLÁMÁBÁD - Silné zemetrasenie, ktoré v utorok postihlo oblasť juhozápadného Pakistanu, má už najmenej 348 obetí. Informovali o tom včeramiestne úrady. Úrady hlásili, že záchranári v okrese Avaran objavili v troskách jednej zo zrútených budov 20 ďalších tiel.

Otrasy zničili stovky domov v odľahlej horskej provincii Balúčistán, uviedli miestni predstavitelia. Zahynulo pri nich viac než dvesto ľudí a 373 utrpelo zranenia. "Už sme začali pochovávať mŕtvych," povedal Abdal Rašíd Gogazáí, oficiálny činiteľ okresu Avaran, ktorý otrasy zasiahli najviac.

Zničené domy
Zobraziť galériu (5)
Zničené domy  (Zdroj: abcnews.com)

Zemetrasenie s magnitúdou 7,8 postihlo oblasť o 16.29 h miestneho času (13.29 h SELČ), informoval hovorca národného úradu pre riadenie krízových situácií. Otrasy boli také silné, že sa v dôsledku nich pri pobreží Arabského mora vynoril menší ostrov, ktorý je asi sto metrov dlhý.

Zemetrasenie bolo cítiť až v Karáčí a indickom hlavnom meste Dillí. Armáda na pomoc postihnutému obyvateľstvu nasadila vrtuľníky a stovky vojakov.

Balúčistán je najväčšia, ale najmenej zaľudnená pakistanská provincia. Táto oblasť je náchylná k otrasom; najmenej 35 ľudí tu v apríli zahynulo pri silnom zemetrasení, ktoré malo ohnisko v juhovýchodnom Iráne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu