Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Panika a tisíce ľudí v uliciach: Grékov vystrašilo zemetrasenie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ATÉNY - Zemetrasenie s magnitúdou 6,4 zasiahlo dnes oblasť Stredozemného mora neďaleko gréckych ostrovov Kréta a Chania. Informovali o tom miestne úrady.

Zemetrasenie, ku ktorému došlo o 15:11 SELČ, malo podľa Amerického geofyzikálneho inštitútu (USGS) epicentrum približne 70 kilometrov západne od ostrovov Chania a Kréta a nachádzalo sa v hĺbke 40 kilometrov pod zemským povrchom. Miestne úrady zatiaľ hlásili materiálne škody na niekoľkých budovách. Bezprostredne nezaznamenali zranených. 

Panika podľa DPA čiastočne zavládla v meste Chania na rovnomennom ostrove, kde tisíce obyvateľov vyšli zo strachu do ulíc. "Bojíme sa vrátiť do domu. Cítili sme sunúť sa veľké skaly z hôr, potom sa začala triasť zem," citovala jednu z obyvateliek agentúra DPA.

Podľa gréckych úradov po zemetrasení nasledovalo viacero dotrasov s magnitúdou okolo 4. V Grécku sú zemetrasenia pomerne časté. Väčšina nespôsobí vážnejšie škody, pri zemetrasení s magnitúdou 5,9 v roku 1999 však v krajine zahynulo 143 ľudí, napísala agentúra Reuters.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu