Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Akcia českej protikorupčnej polície nemusela mieriť na Mladú frontu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - Akcia protikorupčného útvaru českej polície v Prahe-Košířoch sa zrejme nezameriavala na subjekty z vydavateľstva Mladá fronta, ako o tom pôvodne informovali české médiá, ale istej medzinárodnej spoločnosti, ktorá nerealizuje ani žurnalistické, ani tlačiarenské aktivity. Vyplýva to zo slov hovorcu útvaru Jaroslava Ibeheja pre internetový server Lidovky.cz.

Podľa jeho slov sa od rána pohybovalo v administratívnom objekte danej spoločnosti maximálne šesť policajtov útvaru v civile, ktorí prišli zaistiť listinné materiály. Polícia nezadržala žiadnu osobu. Podozrením na daňovú trestnú činnosť sa útvar zaoberá v danej súvislosti už od minulého roka, dodal hovorca.

Na rovnakej adrese, ako redakcie tlačovín z vydavateľstva Mladá fronta, o ktorých hovorili prvé správy ako o predmete záujmu polície, či tlačiareň Europrint sídli aj komunikačná agentúra Comunica.

Internetový server Novinky.cz však informuje o prítomnosti spomínanej šestice policajtov v priestoroch Mladej fronty a z jeho materiálu vyplýva, že daňový charakter trestnej činnosti nemusí znamenať, že v podozrení nie je subjekt venujúci sa novinárskej činnosti, aj keď vyšetrovanie kauzy s ňou, a v tom sa zhodujú viaceré zdroje, nesúvisí.

Vydavateľstvo Mladá fronta vyzvalo vo štvrtok zamestnancov, aby zostali dnes dlhšie doma. Pôvodne mali prísť na pracovisko až popoludní. Či to súvisí s údajne plánovaným prerušením dodávky elektrickej energie, to zatiaľ nevedno. Polícia však dementovala, že by bola nariadila vypnutie prúdu v objekte.

Šéfredaktor týždenníka Euro Pavel Páral uviedol podľa iDNES.cz, že podľa ich dostupných informácií ide o zásah kvôli nelegálnym zamestnancom firmy, s ktorou nemajú nič spoločného. Viac však nevedia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu