Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Slovenské zverstvo v Anglicku: Kristián (21) kamarátovi 21-krát zaťal do hlavy!

Kristiánova obeť zahynula v tomto dome
Kristiánova obeť zahynula v tomto dome (Zdroj: FB, Northampton Chronicle)

NORTHAMPTON - Príšerné! Mladý Slovák Kristián Kopčo (21) čelí v anglickom Northamptone obvineniu z neuveriteľne brutálnej vraždy. Majiteľovi bytu Timothy Keamovi (†48), ktorý ho u seba uchýlil, aby nemusel živoriť na ulici, "odmenil" tým, že ho na smrť dorezal sekerou. Obžaloba žiada vysoký trest, no keďže Kristián bol označený za duševne chorého, nie je vylúčené, že sa base vyhne.

Kristiánovi po príchode do Anglicka hrozilo, že skončí na ulici bez strechy nad hlavou a tak sa nad ním obetavý Timothy Keam zľutoval a uchýlil ho u seba v byte na Adnitt Road v Northamptone. Mladý Slovák sa mu však za jeho láskavosť odvďačil naozaj zvláštnym spôsobom. V noci na 2. apríla tohto roku ho napadol a 21 ranami zabil sekerou.

Súd dnes vypočul obvineného Slováka, ktorý je vraj duševne chorý a v minulosti sa liečil na psychiatri. Posledné dni pred smrťou Timothyho sa podľa svedkov správal čoraz podivnejšie. Kristián mal v osudnú noc zavolať ich spoločnej kamarátke a tvrdiť, že Timothy ho nadrogoval a znásilnil, a preto sa ho teraz chystá zabiť, píše Northampton Chronicle & Echo.

Po chvíli sa však upokojil a súhlasil s tým, že sa s Timothym pokúsi porozprávať a zložil telefón. Avšak o niekoľko hodín neskôr tej istej kamarátke zaklopal na dvere a vyslovil desivé priznanie. Najprv vraj tvrdil, že má fotografiu, ktorá zachytáva, ako ho Timothy zneužíva, no hneď na to vyšiel s pravdou von. "Pýtala som sa ho, akú fotografiu a on zrazu povedal: Ja som ho zabil," spomína si na hrozivé chvíle Kristiánova a Timothyho spoločná kamarátka.  

Celé štyri hodiny tŕpla strachom a kamarátovo priznanie nedokázala vstrebať. "Modlila som sa, aby bol Tim nažive a dúfala som, že sa Kris len zbláznil. Pýtal sa ma, či sa chcem ísť na neho pozrieť. Povedala som, že nechcem," dodáva vystrašene. Kristiánovi vraj spočiatku neverila, pretože už veľakrát ho zažila ako blúzni.

Nakoniec však prekonala všetok strach, zdvihla telefón a zavolala na políciu. Tá hneď na to vyrazila do oboch bytov, aby pomohla obeti a zadržala páchateľa. Timothymu však už nebolo pomoci, bol na mieste mŕtvy. Podľa súdneho patológa mal na hlave najmenej 21 rán sekerou. Kristián sa policajtom ku všetkému priznal, no svätosväte tvrdil, že konal v sebaobrane. Nebožtík vraj naňho útočil nožom a v spánku mu chcel pichnúť drogy.

Slováka na pondelňajšom pojednávaní označili za duševne nespôsobilého a porota už čoskoro rozhodne o jeho osude. Je však veľmi pravdepodobné, že väzeniu ako takému sa vyhne a skončí v psychiatrickej liečebni.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu