Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Trojnásobná vražda pri Martine: Bývalý policajt zastrelil svoje dcéry a ich tetu!

Zavraždené tínedžerky a ich údajný vrah (v strede) Zobraziť galériu (7)
Zavraždené tínedžerky a ich údajný vrah (v strede) (Zdroj: Polícia, Tv JOJ)

BYSTRIČKA - V malej dedinke neďaleko Martina vládne strach a panika. Po jej okolí behá nebezpečný a ozbrojený vrah, ktorý podvečer v obci Bystrička zastrelil svoje dve dcéry a staršiu ženu. Polícia varovala obyvateľov, aby nevychádzali z domu, pretože muž trpí samovražednými sklonmi a v amoku by zrejme mohol znova zaútočiť. Z ohavného činu je podozrivý bývalý policajt Martin Káňava (49).

Muž je na úteku pred policajtmi po tom, čo so zbraňou v ruke pripravil o život troch ľudí. Ako informuje portál tvnoviny.sk, má ísť o bývalého policajta. "Podľa dostupných informácii zastrelil podvečer v obci Bystrička neďaleko Martina svoje dve dcéry a ďalšiu ženu, ktorá sa o ne starala," informuje portál.

V tomto dome našli tri mŕtve telá.
Zobraziť galériu (7)
V tomto dome našli tri mŕtve telá.  (Zdroj: SITA)

Krajský policajný riaditeľ v Žiline Ivan Špánik potvrdil, že v tomto prípade vyšetrujú policajti vraždu dvoch dievčat a ženy. Otrasný prípad už potvrdil aj hovorca žilinskej polície. "V utorok 3. septembra v popoludňajších hodinách v obci Bystrička, okres Martin boli nájdené v rodinnom dome tri mŕtve osoby ženského pohlavia," uviedol hovorca Radko Moravčík. Podľa informácií Tv JOJ boli dievčatá nezvestné už od piatku.

Po podozrivom mužovi pátrajú v okolí obcí Bystrička, Košťany nad Turcom a Turčiansky Peter. Obyvatelia v týchto obciach by mali byť opatrní. Muž má údajne samovražedné sklony a je ozbrojený krátkou guľovou zbraňou.

Tento muž, Martin Káňava, mal zavraždiť svoje dve dcéry
Zobraziť galériu (7)
Tento muž, Martin Káňava, mal zavraždiť svoje dve dcéry  (Zdroj: polícia)

"Nezvestný muž môže byť ozbrojený, nakoľko má v legálnej držbe krátku guľovú zbraň ČZ 75 9 mm LUGER," dodal Moravčík s tým, aby občania v žiadnom prípade muža osobne nekontaktovali, ale akékoľvek informácie o ňom oznámili na najbližšom policajnom útvare, alebo na bezplatnej linke 158.

Obyvatelia Bystričky sú v šoku

Dedina je tragédiou otrasená. Policajti prehľadávaju aj lesy v okolí. "Každý deň som chodila okolo ich domu do škôlky so synom. Vždy sa pozdravil aj dievčatá. Vychovával ich sám 12 rokov. Nechápe to celá dedina. Kvôli tomu, že sa to stalo sú škola a škôlka v blízkosti jeho domu do odvolania zatvorené," povedala jedna z miestnych obyvateliek.

Polícia prehľadáva okolie miesta činu.
Zobraziť galériu (7)
Polícia prehľadáva okolie miesta činu.  (Zdroj: SITA)

Obec obyvateľov pred vrahom na úteku varuje aj na svojej webovej stránke. "Nakoľko v našej obci došlo k mimoriadne závažnému zločinu trojnásobnej vraždy a stále prebieha pátranie po páchateľovi, ZŠ aj MŠ bude dňa 04.09.2013 zatvorená. Informácie o ďalších dňoch budú upresnené podľa priebehu vyšetrovania," znie oznam.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu