Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Z Rusky (8) sa stala sirota: Zhnité zemiaky jej zabili mamu, otca, brata aj babku!

Maria prišla o svojich najbližších Zobraziť galériu (3)
Maria prišla o svojich najbližších (Zdroj: ohnewsday.com )

LAISHEVO - Osemročné ruské dievčatko osirelo po tom, ako prišlo o celú svoju rodinu. Jeho mama, otec, brat aj babka zomreli na následky otravy spôsobenej výparmi z hnijúcich zemiakov. Momentálne sa o neho starajú ďalší príbuzní.

Maria Chelyseva prežíva nepredstaviteľný žiaľ. Behom niekoľkých minút sa z nej totiž stala sirota. Určite by nikomu ani vo sne nenapadlo, že za to môžu obyčajné zemiaky.

Otec dievčaťa, uznávaný profesor práva Michail Chelysev (†42) pred pár dňami v ich dome zišiel pre niečo dolu do pivnice. Vôbec si pritom neuvedomil, že sú tam aj nejaké zemiaky, v tom čase už poriadne nahlodané zubom času. Výpary z nich boli tak silné a jedovaté, že okamžite omdlel, informuje denník Daily Mail.

Keď sa nevracal, jeho znepokojená manželka Anastasia (†38) sa šla pozrieť za ním. Aj ju ale postihol rovnaký tragický osud. Po nej nasledoval ich syn Georgij (†18), ktorý sa čudoval, čo tam dole tí rodičia toľko robia.

Z Rusky (8) sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ohnewsday.com )

V tejto chvíli už Anastasiina matka Iraida spanikárila a vedela, že sa muselo stať niečo zlé. Zavolala preto susedovi a poprosila ho o pomoc. Skôr, než stihla doraziť, sa však sama rozhodla ísť preskúmať, čo sa deje. A to nemala robiť. Po vdýchnutí toxických výparov v pivnici skolabovala a zomrela. Nechala však otvorené dvere, a tak sa výpary rozptýlili do vzduchu, čím sa eliminoval ich jedovatý účinok.

Z Rusky (8) sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ohnewsday.com )

Nakoniec sa odhodlala ísť dolu aj vyplašená Maria, ktorá našla na podlahe ležať všetkých členov svojej rodiny. Utrpela obrovský šok, z ktorého sa doteraz nespamätala a zrejme ani tak skoro nespamätá.

Hrozný prípad otriasol celým mestom ležiacim v ruskej republike Tatarstan. Informáciu o tom, že išlo o nešťastnú náhodu, potvrdil aj vyšetrovateľ. "Všetci zomreli na otravu výparmi, ktoré sa nahromadili v suteréne v dôsledku hniloby zemiakov," povedal.

Zemiaky obsahujú jedovaté zlúčeniny známe ako glykoalkaloidy, predovšetkým solanín a chakonín. Tie sa nachádzajú najmä pod šupkou. Pri teplotách nad 170 °C sa čiastočne rozkladajú. Počas hnilobného procesu došlo k ich uvoľneniu do vzduchu, čo v konečnom dôsledku viedlo k úmrtiu spomínaných štyroch Rusov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu