Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Sýria označila obvinenia USA za lži: Klamú verejnosť naivným spôsobom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

DAMASK - Sýria v piatok označila americké obvinenia, že napadla svojich civilistov s chemickými zbraňami, za "nepodložené lži", ktoré vychádzajú z "vykonštruovaných správ" povstalcov.

"Po dňoch zveličovania .... sa americký minister zahraničných vecí John Kerry spolieha na staré lži a vykonštruované správy zverejnené teroristami pred vyše týždňom," citovala sýrska tlačová agentúra SANA ministerstvo zahraničných vecí.
      
"Ministerstvo zahraničných vecí vyhlasuje, že to čo Kerry povedal ... boli nepodložené lži," napísala agentúra DPA.
      
Ministerstvo vyjadrilo "prekvapenie, ako svetová mocnosť klame verejnosť naivným spôsobom a odsúdilo, ako USA prijímajú rozhodnutia o vojne a mieri vychádzajúc z toho, čo je zverejnené na sociálnych sieťach či webových stránkach."
      
Hovorca OSN Martin Nesirky informoval, že inšpektori OSN navštívili v piatok vládnu vojenskú nemocnicu v Damasku, aby preverili obvinenia sýrskej vlády, podľa ktorých bol chemický útok vedený proti jej vojakom. Hovorca povedal, že inšpektori hovorili s pacientmi, aby si preverili, že sú tvrdenia Sýrie opodstatnené a či to majú začať vyšetrovať.
      
Sýrsky vládny režim uvádza, že vojakov hospitalizovali po útokoch chemickými zbraňami na predmestí Damasku v dňoch 22., 24. a 25. augusta.
      
Prípadné vyšetrovanie sýrskeho tvrdenia nebude ihneď. Inšpektori totiž dnes odcestujú zo Sýrie, kde dokončili vyšetrovanie chemického útoku pri Damasku z 21. augusta. Vláda USA uviedla, že bolo zabitých 1429 ľudí a obvinila z útoku sýrske vládne sily.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu