Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Útok na Sýriu príde do niekoľkých dní, tvrdia zdroje

(Zdroj: SITA)

DAMASK/LONDÝN - Sýrska opozícia odovzdala západným mocnostiam zoznam navrhovaných cieľov pre útoky, informovala dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na nemenované zdroje z prostredia stretnutia vyslancov a sýrskej národnej koalície v Istanbule.

Západné mocnosti podľa nich sýrskej opozícii uviedli, aby očakávali útok proti jednotkám sýrskeho prezidenta Bašára Asada do niekoľkých dní.
      
"Opozícii bolo jasne povedané, že akcia na zabránenie ďalšiemu využitiu chemických zbraní zo strany Asadovho režimu môže prísť do nasledujúcich niekoľkých dní, a aby sa napriek tomu pripravovali na mierové rokovania v Ženeve," citovala zdroje agentúra Reuters.
      
Taktiež oznámila, že britský premiér David Cameron začal zvolávať členov dolnej komory parlamentu, aby dostali šancu diskutovať o reakcii na údajný chemický útok v Sýrii. Cameronov hovorca povedal, že členovia parlamentu, ktorí majú letnú prestávku, zasadnú vo štvrtok.
      
Americký minister obrany Chuck Hagel medzitým v rozhovore pre stanicu BBC povedal, že armáda USA je pripravená okamžite konať proti Sýrii, ak to šéf Bieleho domu Barack Obama nariadi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu