Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Záhadná smrť 17-ročnej Valentiny: Zranila sa pri plávaní!

Valentina Col
Valentina Col

RÍM - Valentina bola zdravá ako ryba. Nádherná baba, krásna, živá, študovala a hrala volejbal. Jej smrť je záhadou a nikto doteraz nepozná dôvod.

Otec Maximilian Col (54) je zúfalý. Jeho dcéra Valentina mala 17 rokov. Zomrela včera ráno v nemocnici za záhadných okolností. "Videl som, ako ju intubujú po tom, čo mi povedali, že je asi mŕtva." vysvetľuje. Už začalo interné vyšetrovanie, ktoré by malo určiť presnú príčinu smrti. Valentinu už previezli na pitvu.

Dráma začala trinásť dní pred jej smrťou na pobreží Marina di Camerota, v blízkosti Salerna. „Išlo o nehodu na mori.“ tvrdí jej otec. Bola na dovolenke so svojimi priateľmi. Tam niekde spadla a utrpela ranu do hrude. Na druhý deň hrala volejbal, no objavila sa u nej horúčka. No bolesť, a dokonca aj horúčka prešli. Na súkromnej klinike, kde ju vyšetrovali sa ukázalo, že u nej došlo k porušeniu ôsmeho rebra.

Ako otec hovorí, z nemocnice sa vrátili domov, no Valentine sa zdravotný stav zhoršil. "Ponáhľali sme sa do nemocnice v Orbetello. Po šiestich alebo siedmich hodinách, ju lekári nakoniec vzali do svojej starostlivosti“, pokračuje otec. Nakoniec padlo rozhodnutie hospitalizovať ju pre pleurálny výpotok a nasadili jej silné antibiotiká.

Pleurálny výpotok  je označenie abnormálneho množstva tekutiny v pleurálnej dutine. Za normálnych okolností obsahuje pleurálna dutina iba jednotky ml tekutiny umožňujúcej vzájomný pohyb pľúcnych krídiel voči hrudnej stene, bránici a medzihrudiu. Pri rôznych chorobných zmenách sa môže objem tekutiny zvýšiť až na niekoľko litrov.

Priatelia ani jej otec nevedia, čo sa vlastne stalo. Z nemocničného lôžka ešte zavolala otcovi: „Som chorá, mám horúčku, tachykardiu.“ Po otcovom príchode do nemocnice mu lekári povedali, že ide pravdepodobne o pľúcnu embóliu v priebehu, no potrebujú urobiť nové testy. Ale keď za ňou otec prišiel, už ju resuscitovali a intubovali.

Ako uvádza portál leggo.it, dievčinu hospitalizovali  v stredu s dýchacími ťažkosťami. Otázne je, či jej rebro prerezalo pľúca. Podľa slov otca, momentálne čakajú na výsledky pitvy. V prípade, že sú zo smrti dcéry zodpovední lekári, pristúpi k ďalším adekvátnym krokom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu