Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Drastická smrť tínedžerov: Zmizli z párty klubu, našli ich v masovom hrobe!

Dvanásť tínedžerov, ktorí zmizli v máji Zobraziť galériu (3)
Dvanásť tínedžerov, ktorí zmizli v máji (Zdroj: www.aljazeera.com)

MEXICO CITY – Na vidieckom ranči východne od hlavného mesta Mexika objavili policajti masový hrob s 13 mŕtvolami. Telá mali odrezané hlavy a boli zahrabané v bahne. Polícia 5 z nich identifikovala ako tínedžerov, ktorí ešte v máji tohto roka záhadne zmizli.

Bol krásny slnečný májový deň, keď sa 12 dospievajúcich tínedžerov (osem mužov a štyri ženy, pozn. red.) vybralo na párty do klubu „Nebo“ v Mexico city. Po prežúrovanej noci nasadnú do áut a zľahne sa pod nimi zem. Od tej chvíle ich už nikto nevidel živých. Spustilo sa pátranie, no polícia nemala vôbec žiadne stopy.

Príbuznými zmiznutých tínedžerov lomcoval hnev. „To nebolo žiadne vyšetrovanie,“ hovorí Beatriz Loza, teta jedného z nezvestných. „Nemôžem uveriť tomu, že za tri mesiace sa nič neudialo,“ dodáva matka nezvestného Jerzyho Ortiza (16). Rodičia sú znechutení, no pátranie pokračuje ďalej a koncom augusta polícia dostáva tip, že na ranči "La Negra" asi 50 kilometrov juhovýchodne od hlavného mesta skrýva drogový gang arzenál zbraní.

Tínedžerov hľadali tri mesiace.
Zobraziť galériu (3)
Tínedžerov hľadali tri mesiace.  (Zdroj: cba.ca)

Polícia následne pri domovej prehliadke na ranči nachádza oblečenie 12 nezvestných tínedžerov a rozhodne sa preskúmať aj okolie, píše denník Bild. V tom naráža na otrasný objav. Pri skenovaní terénu našli masový hrob, z ktorého vykopali 13 zohavených tiel bez hláv. Mŕtvoly boli vo vysokom štádiu rozkladu, čo ich identifikáciu sťažovalo.

Pomsta drogového gangu?

Zatiaľ sa podarilo zistiť totožnosť 5 tiel, ktoré skutočne patrili nezvestným tínedžerom. Ostatných identifikujú až na základe výsledkov DNA. Polícia sa domnieva, že by mohlo ísť o pomstu drogového gangu. Minimálne dvaja zo skupinky tínedžerov boli totiž v rodinnom vzťahu s drogovým podsvetím. Ich otcovia sú vo väzení a odpykávajú si 20-ročné tresty za organizovaný zločin, zabitie, vyhrážanie a lúpeže.

 

Tínedžerov naposledy videli v klube
Zobraziť galériu (3)
Tínedžerov naposledy videli v klube  (Zdroj: www.aljazeera.com)

 

V rukách polície už skončili dvaja majiteľa nočného klubu „Nebo“, kde boli mladíci a dievčiny naposledy videní. Jeden z nich sa pri výsluchu priznal, že ho ozbrojení ľudia z gangu nútili, aby v klube predával drogy.

Za posledných šesť rokov si násilie spojené s drogovými gangmi v Mexiku vyžiadalo približne 70 tisíc obetí. Násilnosti sa zväčša koncentrujú v severných štátoch a na západe, pričom hlavné mesto zasahujú menej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu