Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Brazílčanka prišla o obe oči: Bývalý manžel jej ich vypichol z pomsty za rozvod

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRASÍLIA - Mladá žena v Brazílii prišla o zrak po tom, čo jej bývalý manžel z pomsty za rozchod vypichol obe oči. Napísala to dnes agentúra AFP s odvolaním sa na miestne médiá. Manželský pár sa po šiestich rokoch problematického spolužitia pred rokom rozišiel. Muž je teraz na úteku pred spravodlivosťou.

"Vždy mi vyhrážal, že keď ho opustím, tak nebudem žiť s nikým iným a budem trpieť po zvyšok života," uviedla dvadsaťsedemročná Mara Rubia Guimarãesová z brazílskeho štátu Goiás potom, čo si bývalý muž na ňu počkal v jej byte, priviazal ju šnúrou od telefónu k posteli, mučil ju a nakoniec ju kuchynským nožom vypichol oči. "Oslepil ma a strávim zvyšok svojho života v temnotách," nariekala.

Lekári sa pokúsia o operáciu, ktorá by v prípade úspechu mohla pacientke zo štvrtiny vrátiť zrak na jednom oku.

Ešte počas spoločného spolužitia sa žena štyrikrát sťažovala na svojho muža kvôli domácemu násiliu. Polícia potvrdila jedinú sťažnosť, ale tvrdila, že žena nežiadala o policajnú ochranu, pretože sa bála, že by sa jej muž ešte krutejšie pomstil.

Podľa oficiálnych údajov na 100.000 brazilek pripadá 4,4 vraždy, čo predstavuje ôsmu priečku medzi 84 štátmi, ktoré zaznamenávajú násilie na ženách. Počas posledných 30 rokov bolo v Brazílii zavraždených 92.000 žien.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu