Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Zamotaná situácia v Sýrii: Vládni vojaci našli v tuneloch chemické látky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BEJRÚT - Sýrska štátna televízia uviedla, že v tuneloch na damaskom predmestí Džúbar našli dnes vojaci chemické látky, pričom niektorí z nich sa začali pritom dusiť.

"Armádni hrdinovia, ktorí vchádzajú do tunelov teroristov, natrafili na chemické látky," citovala štátna televízia svoj nemenovaný spravodajský zdroj. "V niektorých prípadoch sa vojaci pri vstupe do Džúbaru dusia," dodala stanica.

"Ľuďom, ktorí sa v Džúbare dusia, prichádzajú na pomoc sanitky," odznelo v televízii s tým, že na predmestie, ktoré je baštou povstalcov bojujúcich za zvrhnutie prezidenta Bašára Asada, sa chystá vtrhnúť vojenská jednotka.

Sýrski aktivisti obviňujú Asadove jednotky, že v stredu pred svitaním vykonali v Džúbare i na iných predmestiach Damasku útok jedovatým nervovým plynom, pri ktorom zahynuli stovky ľudí. Údaje o počte mŕtvych sa pohybujú od 136 až do 1300.

V snahe presvedčiť sýrsku vládu, aby povolila expertom a inšpektorom svetovej organizácie vyšetriť tento údajný chemický útok, pricestovala dnes do Damasku vysoká predstaviteľka OSN pre odzbrojenie Angela Kaneová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu