Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Takto sa v Číne popravuje v priamom prenose: Policajt verejne zabil odsúdeného!

Posledné momenty odsúdeného Zobraziť galériu (3)
Posledné momenty odsúdeného (Zdroj: YouTube)

PEKING - Čína je podľa odhadov krajinou s najvyšším počtom popráv na svete, za čo je pravidelne kritizovaná ľudskoprávnymi organizáciami. Tým a ani bežným ľuďom sa určite nebude páčiť ani nasledujúce video. Zobrazuje totiž posledné chvíle väzňa, ktorým sa prizerá množstvo ľudí.

Kontroverzný záznam, ktorý pochádza z novembra 2012, vyvolal najmä v západnom svete obrovskú vlnu nevôle. Začína sa v momente, keď policajti odvezú odsúdeného väzňa za mesto v provincii Guizhou na juhozápade krajiny a vyvedú ho von zo služobnej dodávky na neďalekú čistinu.

Takto sa v Číne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Následne mužovi navlečú na hlavu vrece a on si kľakne na kolená. Vzápätí sa k nemu priblíži dôstojník so zbraňou, prejde okolo neho akoby nič a strelí ho do zátylku.

Takto sa v Číne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Poprave sa na kopci oproti prizerali desiatky ľudí vrátane malých detí. Súdiac podľa videa sa nezdá, že by ich to, čoho sa práve stali svedkami, nejak šokovalo.

Čína odmieta prezradiť, koľko väzňov každoročne popraví. Organizácia Amnesty International odhaduje, že ich je ročne až niekoľko tisíc, čo je podstatne viac než vo všetkých ostatných krajinách sveta dohromady.

Verejná poprava v Číne

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu