Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Dráma v balóne: Ľudia so zatajeným dychom sledovali jeho boj s búrkou!

Jihlava. Teplovzdušný balón v búrke.
Jihlava. Teplovzdušný balón v búrke. (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA/JIHLAVA - Poriadne adrenalínový vyhliadkový let si užila pätica pasažierov so skúseným pilotom. Tí si objednali vyhliadkový let v teplovzdušnom balóne, no počas letu ich prekvapila búrka. Svedkovia na zemi začali volať záchranku a hasičov...

Podľa servera iDnes.cz sa zdá, že ľudia na zemi mali z balóna väčší strach ako jeho posádka. "Zvažoval som, či poletíme alebo nie. Volal som na meteorologickú stanicu, kde ma informovali, že búrky sú severne od Jihlavy a nad mesto prídu asi až za hodinu a pol," cituje iDnes.cz pilota Tomáša Habána. Búrka sa však nakoniec nad mesto presunula oveľa skôr a Habán si začal hľadať vhodné miesto na pristátie do terénu. To mu však znemožnil vietor. Nad Jihlavou sa potom pilot snažil striedavým stúpaním a klesaním nájsť vhodný vietor. Medzitým však svedkovia na zemi začali volať záchranárov. Niektorí dokonca volali aj hasičov, lebo si mysleli, že balón horí.

Balón v búrke

Pilot má za sebou 450 hodín a podľa vlastných slov sa nesnažil okamžite pristáť. Balón udržal vo vzduchu dlhšie, kým nenašiel vhodný terén, do ktorého dokázal zosadnúť bez rizika. Jeho počínanie schválil aj iný balonár, ktorého iDnes oslovil. Rodina, ktorá si výlet objednala, údajne všetko zvládla s úsmevom na tvári a chystá sa, že si let zopakuje v lepšom počasí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu