Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Osud tohto anjelika dojal celé Česko: Usmievavú Rozárku (2) nikto nechce!

Malá Rozárka sa stále smeje
Malá Rozárka sa stále smeje (Zdroj: Policie ČR)

PRAHA - Už niekoľko dní dojíma Česko príbeh dvojročného dievčatka, ku ktorému sa až doteraz nikto nepriznával. Polícii ho odovzdal muž, ktorý tvrdí, že mu ho dali bezdomovci. Najnovšie však prehovoril starý otec blonďavej sirôtky, ktorý pomáha zložiť kúsky zamotanej skladačky dokopy.

Minulú sobotu sa na bezpečnostnú linku pražskej polície obrátil istý muž s tým, že stojí na Václavskom námestí a má pri sebe cudzie dieťa. Vraj mu ho odovzdali bezdomovci s tým, nech im ho na chvíľu postráži. Aj oni však dostali batoľa od niekoho cudzieho.

Úrady dievčatko medzitým umiestnili do kojeneckého centra. Nemalo na sebe žiadne známky fyzického násilia ani zneužívania, bolo dobre živené a malo na sebe čisté oblečenie. Preto je prekvapujúce, že po ňom nikto nepátral, nikomu nechýbalo.

Osud tohto anjelika dojal
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Policie ČR)

Najnovšie sa však ozval dedko malej siroty Jan, ktorý sa o nej dozvedel z médií. Televízii Nova povedal, že sa volá Rozárka. Jej matka je vraj drogovo závislá a nedávno ju zatkla polícia. O dcéru sa preto nemohla ďalej starať, a tak poprosila o pomoc známeho. Lenže aj on užíva drogy a obrátil sa na bezdomovcov.

"Matka Rozárky je jedným z mojich troch detí a na rozdiel od tých dvoch sa príliš nevydarila.V štrnástich rokoch začala brať drogy. Okrem Rozárky má ešte dvoch synov. O jedného sa stará jej matka, moja bývalá žena, a o druhého rodičia jeho ďalšieho otca," porozprával Jan televízii Nova. Otec dievčatka ho má údajne veľmi rád, ale keďže má problémy so zákonom, nemôže sa o neho starať. Takisto ani Jan, pretože je chorý a žije v maličkej chatrči, kde má problémy s vodou a kúrením.

Napriek tomu, že Rozárka putovala z ruky do ruky, je veselá a stále sa usmieva. Hádam ju v ďalších rokoch čaká lepší osud než s rodičmi, ktorí dali prednosť drogám a kriminálnemu životu pred vlastným dieťaťom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu