Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Všetci obvinení v kauze okolo Jany Nagyovej sú už na slobode

Jana Nagyová
Jana Nagyová (Zdroj: ÚVČR)

PRAHA - Aj posledný z väzobne stíhaných v kauze okolo Jany Nagyovej, pracovník Vojenského spravodajstva Jan Pohůnek, je už na slobode. Z väzobnej väznice v Brne ho prepustili dnes popoludní, informoval server iDNES.cz.

Podobne ako bývalý šéf vojenského spravodajstva Milan Kovanda čelí Pohůnek obvineniu z trestného činu zneužitia právomocí úradnej osoby formou spolupáchateľstva, a to v súvislosti so sledovaním Radky Nečasovej, manželky expremiéra Petra Nečasa, uskutočneného na podnet Jany Nagyovej.

Už 16. júla neskoro večer sa dostali na slobodu na základe rozhodnutia Najvyššieho súdu ČR traja exposlanci ODS Ivan Fuksa, Marek Šnajdr a Petr Tluchoř. Podľa jeho verdiktu ich v čase páchania údajnej trestnej činnosti kryla poslanecká imunita, preto boli vyňatí spod právomocí orgánov činných v trestnom konaní.

Krajský súd v Ostrave v priebehu dneška prepustil na slobodu aj Janu Nagyovú, Romana Bočeka a Ondreja Páleníka so zdôvodnením, že dôvody ich koluznej väzby už pominuli.

Nagyová, niekdajšia šéfka kabinetu expremiéra Petra Nečasa a zároveň jeho priateľka, ako aj bývalý námestník ministra pôdohospodárstva Boček čelia obvineniu zo zneužitia právomocí úradnej osoby a podplácania v súvislosti s údajnou korupciou bývalých poslancov, ktoré mali sprostredkúvať.

Niekdajší šéf Vojenského spravodajstva a neskôr najvyšší predstaviteľ Správy hmotných rezerv Ondrej Páleník je obvinený zo zneužitia právomocí úradnej osoby. Jeho nástupca na čele Vojenského spravodajstva Milan Kovanda bol jediným obvineným, ktorého po celý čas stíhali na slobode.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu