Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Šéf americkej diplomacie poslal Lajčákovi sústrastný list k úmrtiu vojaka

John Kerry
John Kerry (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák dnes dostal sústrastný list šéfa americkej diplomacie Johna Kerryho k úmrtiu slovenského vojaka Daniela Kavuliaka, ktorý prišiel o život minulý týždeň v Afganistane.

"Slovenskí vojaci preukázali odvahu v tých najnáročnejších regiónoch Afganistanu. Aj preto ma potešilo Vaše jasné stanovisko, že Slovensko sa odmieta skloniť pred silami extrémizmu – tento názor Spojené štáty plne zdieľajú. Vážim si odhodlanie Slovenska pokračovať v účasti v misii ISAF, ako aj vo výcvikovej, poradenskej a asistenčnej misii pod hlavičkou NATO v období po roku 2014," píše sa v liste, o ktorom informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.
      
Kerry požiadal Lajčáka, aby tlmočil rodine čatára Kavuliaka úprimnú sústrasť a vyjadril tiež nádej v plné a urýchlené vyzdravenie slovenských vojakov zranených počas minulotýždňového útoku na základni v Kandaháre.
      
Príslušník afganskej armády spustil 9. júla zo strážnej veže streľbu na skupinu slovenských vojakov. Jeden z nich zomrel, dvaja utrpeli ťažké a štyria ľahké zranenia. Terorista, ktorý strieľal na slovenských vojakov, sa mal infiltrovať do afganskej armády. S vojakom, ktorý zahynul na misii v Afganistane, sa minulý týždeň rozlúčili v Turzovke štátnym pohrebom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu