Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Prvé FOTO: Toto je komplic, ktorý pomohol na slobodu vrahovi čatára Daniela Kavuliaka!

Ehsanullah Safeullah Zobraziť galériu (2)
Ehsanullah Safeullah (Zdroj: topky)

BRATISLAVA/KÁBUL - Po príslušníkovi Talibanu, ktorý zastrelil nášho vojaka Daniela Kavuliaka, poznáme aj jeho komplica. Priamo z Afganistanu sme získali fotografiu väzenského dozorcu, ktorý páchateľovi pomohol na slobodu.

Páchateľa streľby, ktorá stála život nášho vojaka, už médiá identifikovali najmenej troma menami. Najskôr sa volal Lamber Khan, Lambar Chán, Lambar Ladžbar, alebo Isanulláh. Zdá sa však, že posledné meno nepatrilo jemu, ale komplicovi, ktorý ho vyslobodil. Hovorca afganskej vlády, s ktorým sa Topky skontaktovali, identifikoval útočníka menom Number Khan. Ide o anglický prepis, v slovenčine by sa pravdepodobne vyslovoval Namber Chán. Muž, ktorý ho vyslobodil, sa volá Ehsanullah Safeullah. 

Ehsanullah Safeullah
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: topky)

Z arabčiny sa meno dá prepísať viacerými spôsobmi, takže meno Isanulláh zrejme patrí tomuto mužovi. Isanulláh pracoval ako dozorca vo väzení, v ktorom Namber Chán skončil po útoku na našich vojakov. Obaja boli príslušníkmi regulérnej afganskej armády. Tam sa však infiltrovali z teroristického hnutia Taliban.

Namber Chán (vľavo) a jeho komplic Isanulláh Safeulláh
Zobraziť galériu (2)
Namber Chán (vľavo) a jeho komplic Isanulláh Safeulláh  (Zdroj: topky Exclusive)

Isanulláh Safeulláh svojmu väzňovi vyplnil falošnú žiadanku do vojenskej nemocnice. Obaja potom opustili väzenie na základni Kandahár. Podľa zverejnených informácií sa nechali nákladným autom odviezť ku bráne základne, ktorú potom pokojne opustili.

Namber Chán minulý pondelok nečakane spustil streľbu na slovenských vojakov, ktorí si plnili výcvikové povinnosti na leteckej základni Kandahár. Chán mal ako príslušník armády službu na strážnej veži. Tam sa však zmocnil guľometu a začal strieľať. Zastrelil čatára Daniela Kavuliaka z Turzovky. Okrem toho spôsobil ťažké zranenia dvom ďalším Slovákom, ktorí sa teraz liečia v nemeckej vojenskej nemocnici neďaleko základne Ramstein.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu