Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

FOTO teroristu pár minút po tom, čo zabíjal našich v Afganistane: Lov na vraha sa začal!

Lamber Khan, vrah slovenského vojaka Daniela Zobraziť galériu (3)
Lamber Khan, vrah slovenského vojaka Daniela (Zdroj: topky)

BRATISLAVA/KANDAHÁR - Ako na divokom západe! Portréty talibanca, ktorý minulý týždeň zabil nášho čatára Daniela Kavuliaka, v týchto dňoch visia na každom rohu Kandaháru. Dokonca ich rozdávajú aj všetkým spojeneckým vojakom. Podarilo sa nám získať fotografiu údajného útočníka.

Príslušník Talibanu má na svedomí slovenského čatára Daniela Kavuliaka, dvom ďalším vojakom spôsobil ťažké zranenia, z ktorých sa liečia vo vojenskej nemocnici v Nemecku. Meno útočníka nie je presne známe. Väčšina zdrojov ho identifikovala menom Lamber Chán. Podľa iných sa však útočník volá Lambar Ladžbar. Najmenej jeden zdroj použil meno Isanulláh. Webstránka British Forces News informovala, že vojakom na kandahárskej základni už rozdali plagáty s portrétom hľadaného útočníka.

Lamber Khan
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: topky)

Ten opustil základňu úplne pokojne po tom ako mu jeho väzenský dozorca vyplnil falošnú žiadanku na nemocničné vyšetrenie. Útočník, ako aj jeho dozorca boli príslušníkmi regulérnej afganskej armády. Tam sa však infiltrovali z hnutia Taliban, ku ktorému sa po svojom úteku zrejme znova pripojili.

Strieľal na spojencov

Afganský vojak slúžil v rámci svojej armády na základni v Kandaháre. V čase incidentu mal službu na strážnej veži, z ktorej pozoroval okolie letiska. Počas služby však nečakane začal z guľometu strieľať na slovenských vojakov, ktorí si iba tridsať metrov od neho plnili výcvikové povinnosti. Slováci opätovali paľbu, zakrátko sa v spolupráci s Američanmi podarilo útočníka zadržať. Z väzenia sa mu však podairlo utiecť. Počas streľby zahynul náš čatár Daniel Kavuliak. Jeho dvaja kamaráti utrpeli priestrely hrudníka a hlavy. Aktuálne sa liečia vo vojenskej nemocnici neďaleko leteckej základne Ramstein v Nemecku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu