Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Prieskum: Česi sú najtlstejší v Európe, ako skončili Slováci?

Pivo, vepřo, knedlo, zelo... Zobraziť galériu (2)
Pivo, vepřo, knedlo, zelo...

BRATISLAVA - Papáte často a radi? Potom možno prispievate k nášmu úctyhodnému umiestneniu v rebríčku najtučnejších národov Európy. Umiestnili sme sa blízko špičky, no na niektorých našich susedov ešte stále nemáme.

Zaujímavý prieskum zverejnila OSN vo svojej správe o stave potravinárstva a poľnohospodárstva. Správa prináša dva rebríčky, európsky a svetový. Ten európsky ovládli Česi. U našich západných susedov je až 28,7 percenta dospelých ľudí obéznych. Za Čechmi sa umiestnili Slovinci a tretí sú Malťania. Slováci skončili na špičke poradia, ale až na deviatom mieste. Zo všetkých dospelých Slovákov je 24,6 percenta obéznych. Prekonali nás však Maďari, Litovci, ale aj Rusi a Briti. Tesne za nami sa umiestnili Íri. Najštíhlejší v Európe sú Švajčiari, Francúzi a Holanďania.

Prieskum: Česi sú najtlstejší
Zobraziť galériu (2)

Zaujímavá je aj druhá časť prieskumu, ktorá obsahuje celosvetový rebríček obezity. Tu došlo ku prekvapeniu, keď Spojené štáty americké neskončili na prvom mieste. Kráľovstvo hamburgerov a kokakoly skončilo na čestnom druhom mieste. Zlato získali južní susedia Američanov, Mexičania. Tretie miesto svetového rebríčka prekvapujúco obsadila Sýria. Vo svetovej konkurencií patria Česi ku zlatému stredu a Slovákov tabuľka ani neuvádza.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu