Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Začal sa súdny proces s dvoma Slovákmi v kauze vraždy J. Fenyöa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: btnet.com.tr)

BUDAPEŠŤ - Dvaja Slováci obvinení z vraždy maďarského podnikateľa Jánosa Fenyöa v roku 1998 dnes v úvode súdneho procesu na budapeštianskom Súde hlavného mesta popierali vinu, informovala agentúra MTI.

Voči Jozefovi R. a jeho spoločníkovi Ladislavovi T. vzniesla Hlavná budapeštianska prokuratúra 19. marca obvinenie z úkladnej vraždy a iných trestných činov.

Jozef R. odmietol pred súdom vypovedať. V zmysle jeho dávnejšej výpovede, ktorú dnes prezentovali v rámci procesu, sa o vražde dozvedel na Slovensku z televízneho spravodajstva. Ladislav T. tvrdil, že v čase vraždy niekoľko dní popíjal doma a kvôli bitke bol aj vo väzbe.

V zmysle obžaloby Jozef R. bol pred 11. februárom 1998 neznámou osobou požiadaný, aby zavraždil maďarského podnikateľa Jánosa Fenyöa. Obvinený 11. februára zastrelil Fenyöa, ktorý sedel vo svojom aute a čakal na križovatke.

Obvineného zadržali vo februári 2011 na Slovensku na základe európskeho zatykača vydaného v Maďarsku. Od 18. apríla 2011 je Jozef R. vo vyšetrovacej väzbe v Maďarsku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu