Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Obžalovaný z vraždy chcel vypovedať: K slovu sa však nedostal

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Jeden zo štvorice obžalovaných z vraždy mladej ženy a chlapca v Moste pri Bratislave z roku 2004 Nikola P. sa rozhodol vypovedať na súde. Na dnešné pojednávanie ho predviedla justičná stráž s čiernou kuklou na hlave a na lavici obžalovaných sedel od ostatných obvinených ďalej ako obvykle. K slovu sa nakoniec nedostal, pretože predseda senátu Okresného súdu Bratislava I musel pojednávanie odročiť.

Dôvodom odročenia bol fakt, že jednému z obhajcov sa pravdepodobne nepodarilo doručiť oznámenie o dnešnom pojednávaní, ako aj neprítomný člen senátu, ktorý z vážnych osobných dôvodov dnes na súde chýbal. Najbližšie pojednávanie je vytýčené na 16. a 17. októbra, vypovedať by mal Nikola P. a ďalší svedkovia.

Mladú ženu a desaťročného chlapca v Moste pri Bratislave zastrelili na konci roka 2004. Z vraždy sú obžalovaní Branislav A., Jozef B., Nikola P. a Karol M. Obeťou útoku mal byť otec zabitého chlapca a druh ženy – bývalý policajt Juraj G. Pokus zavraždiť ho však nevyšiel a zabijaci údajne omylom pripravili o život jeho blízkych. Posledné riadne pojednávanie bolo pred viac ako rokom. Kľúčový svedok Peter T. vtedy na súde vyrozprával okolnosti, ktoré akcii predchádzali, rozdelenie úloh aj priebeh skutku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu