Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Rozhovory o sexe? Polícia má intímne telefonáty Nečasa a Nagyovej!

Nečas s manželkou a Nagyová
Nečas s manželkou a Nagyová (Zdroj: topky)

PRAHA - Na spolupracovníčku českého premiéra Janu Nagyovú sa to sype! Najprv to vyzeralo, že na odpočúvaní Nečasovej manželky si zgustla iba ona. Karta sa však obrátila a teraz vyšlo najavo, že detektívi Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu šesť mesiacov odpočúvali aj telefón dnes už bývalej riaditeľky kabinetu premiéra. Podľa denníka Právo sa tak dostali k mnohým hovorom a sms správam, ktoré si s Nečasom vymenila. A nechýbali vraj ani intímnosti.

Či bude ich konverzácia obsahom trestného spisu, zarchivovaná alebo zlikvidovaná, zatiaľ nie je jasné. Polícia aj vrchný štátny zástupca v Olomouci Ivo Ištvan to včera odmietli komentovať. Nepotvrdili dokonca ani ich existenciu.

"Polícia určite nemá povinnosť zlikvidovať nič, čo by jej priamo neukladal trestný poriadok. Samozrejme ak to nesúvisí s trestným konaním, tak to nemusí byť obsahom trestného spisu, ale to ešte neznamená, že by sa čokoľvek ničilo," odpovedal všeobecnou formuláciou včera Ištvan na otázku Práva, čo sa s týmito záznamami stalo.

Podľa svojho obhajcu Eduarda Brunu sa Nagyová práve týmto teraz veľmi trápi. "Vôbec netušila, že je odpočúvaná. Najviac zo všetkého ju po tom zadržaní deptalo práve to, že (policajti) počuli jej dôverné hovory," povedal Právu Bruna.

"Polícia klientke pri výsluchu oznámila, že má k dispozícii všetky odposluchy, hovory a SMS správy medzi nimi dvoma za posledného pol roka, kde sa dôverne rozprávajú, a že teda detektívi vedia, že majú dôverný vzťah," dodal. Ako Právo zistilo, Nečasov telefón polícia napichnutý nemala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu