Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Rana za ranou: Takto Nečas skončí po rozvode, bez bytu aj peňazí!

Petr Nečas
Petr Nečas (Zdroj: SITA)

PRAHA - Český premiér Petr Nečas (ODS), ktorý minulý týždeň oznámil, že sa rozvádza, príde o byt, všetky spoločné peniaze a zaviaže sa k hypotéke. S odkazom na rozvodové dokumenty to v pondelkovom vydaní píše časopis Týždeň.

Časopis uviedol, že za dobu manželstva, ktoré trvalo viac ako 25 rokov, si Nečasovci našetrili 1,97 milióna korún (cca 76 600 eur). Úspory pochádzajú hlavne z Nečasových príjmov. Jeho manželka Radka, žena v domácnosti, do rodinného rozpočtu prispievala zrejme minimálne. Byt v Rožnove pod Radhoštěm, v ktorom šesťčlenná rodina niekoľko rokov bývala, manželia predajú.

Nečas svojej manželke z predaja bytu vyplatí minimálne milión. Ďalej bude splácať hypotéku vo výške maximálne dva milióny korún a 16 200 Kč mesačne do doby, než bude hypotéka čerpaná. Bude tiež platiť 15 000 korún mesačne do doby, než jeho žena dostane uvedenú hotovosť. Premiér bude hradiť aj výživné na dve maloleté dcéry, a to 42 000 Kč mesačne, napísal Týždeň.

O rodinných problémoch šéfa vlády a ODS sa špekulovalo už vlani. Oficiálne manželia oznámili, že spolu nežijú a ich vzťah prechádza zložitým obdobím, tento rok 17. januára. Už predtým sa Nečas napríklad bez sprievodu partnerky zúčastnil tradičného novoročného obeda u vtedajšieho prezidenta Václava Klausa v Lánoch.

Bulvárna tlač v minulosti špekulovala o vzťahu Nečasa a jeho spolupracovníčky Jany Nagyovej, ktorá je od soboty vo väzbe. Hrozí jej až päť rokov väzenia, je obvinená z podielu na korupcii a na nelegálnom sledovaní.

Nečas nie je prvým predsedom českej vlády s rozpadnutým manželstvom. Z premiérov neboli rozvedení iba Josef Tošovský a Václav Klaus. Rozvod v čase nástupu do čela vlády mali za sebou Miloš Zeman, Vladimír Špidla, Stanislav Gross a Jan Fischer. Jiří Paroubek a Mirek Topolánek sa rozviedli až po odchode z funkcie, manželstvo sa im však rozpadlo skôr.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu