Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na Dunaji pri Amstettene zachránili päť ľudí z prevráteného člna

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

VIEDEŇ - Dramatická záchranná akcia sa dnes uskutočnila na Dunaji v Dolnom Rakúsku, kde zachránili päť ľudí - poľovníkov a hasičov - po tom, ako sa s nimi prevrátil motorový čln v okrese Amstetten.

Nehodu videl jeden hasič na brehu, ktorý zalarmoval záchranárov. Päticu ľudí zachraňovali pomocou vrtuľníka rakúskej armády a helikoptéry prvej pomoci Christophorus 15, hasiči vyrazili na piatich člnoch.

Nešťastie sa stalo práve v čase, keď sa na zabezpečenie hrádze pri Wallsee zhadzovali vrecia, ktoré mali hrádzu zastabilizovať a uchrániť pred veľkou vodou, čo sa podarilo, uviedla tlačová agentúra APA.

Ako povedal jeden zo zachránených hasičov, neveril, že sa z Dunaja s vysokou hladinou vody dostane živý, voda bola totiž studená a prúd bol silný. Zachránení muži boli podchladení.

Vysoká voda dnes zabránila aj otvoreniu výstavy nemeckého umelca Tima Eitela v múzeu Essl v dolnorakúskom Klosterneuburgu. Naplánovanú vernisáž zrušili a múzeum z bezpečnostných dôvodov zatvorili, hoci zatiaľ nie je postihnuté záplavami. Voda Dunaja však už zaplavila časti Klosterneuburgu, informovala agentúra DPA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu