Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Z banálnej operácie fiasko: Čech začal horieť priamo pod rukami chirurgov!

Pán Hošek ukazuje popáleniny po bežnej operácii
Pán Hošek ukazuje popáleniny po bežnej operácii (Zdroj: Tv Nova, SITA)

ČESKÁ LÍPA - Namiesto zoperovaného pruhu si odniesol popáleniny! Lekári z nemocnice v Českej Lípe pochybili pri banálnej operácii, keď im starší pacient doslova začal horieť pod rukami. Na dôchodcovi vzbĺkli pary z dezinfekcie a spôsobili mu popáleniny na bruchu aj ruke.

Pán Hošek (65) šiel do nemocnice na bežný zákrok - odstránenie pupočnej prietrže (hovorovo pruh, pozn. red.), no odchádzal z nej s popáleninami. Priamo na operačnej sále mu totiž pod rukami chirurgov začalo horieť brucho. V lekárskej správe stojí iba, že došlo k vzbĺknutiu pár z dezinfekcie, no následky sú hrozivé.

Popáleniny prvého a druhého stupňa na bruchu aj ruke. "Mám s tým starosti, musím každý deň chodiť na prevez k doktorovi a zaplatiť 30 korún, ktoré budem chcieť od nemocnice," povedal nešťastný muž pre Tv Nova. Nemocnica si hrôzostrašnú udalosť nevie vysvetliť. Vedenie dokonca dezinfekciu poslalo na analýzu.

"Každopádne je nám vždy veľmi ľúto a to aj v prípade pána Hošku, určite s ním budeme naďalej v kontakte," povedal hovorca českolipskej nemocnice Peter Pokorný. Operáciu pre plamene na bruchu dôchodcu nemohli dokončiť, no on tvrdí, že sa ani nikto neunúval mu to oznámiť. Od nemocnice chce odškodné a ak nepristúpia na jeho požiadavky je ochotný to dotiahnuť až k súdu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu