Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Obamovej obľúbený obchod musel stiahnuť tovar: Bol rádioaktívny!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

WASHINGTON – Internetový obchod s módou Asos stiahol z predaja a od zákazníkov sériu opaskov po tom, čo americkí colníci zistili, že sú rádioaktívne. S odvolaním sa na spoločnosť Asos o tom informovala agentúra AFP.

Hovorca v Londýne registrovaného obchodu uviedol, že opasky, ktoré sú z kože pokryté kovovými cvočkami, skončili v rádioaktívnom sklade, keď u nich testy preukázali pozitívnu prítomnosť kobaltu-60. Asos v internej správe v utorok potvrdil, že opasky môžu spôsobiť poranenie, ak sú nosené dlhšie ako 500 hodín.

Asos, ktorý medzi svojich fanúšikov ráta napríklad americkú prvú dámu Michelle Obamovú, predal zhruba 50 týchto v Indii vyrobených opaskov zákazníkom v 15 krajinách sveta skôr, ako bol predaj tento rok v januári zastavený a produkt stiahnutý.

"Dobrá vec na online obchode je to, že je veľmi ľahké spojiť sa s ľuďmi, ktorí si pások objednali, a požiadať ich, aby ho poslali späť. Je to oveľa jednoduchšie, než keby sa predali v kamennom obchode," povedal AFP hovorca Asos . "Bola to zo strany Asos úplne dobrovoľná akcia," dodal hovorca, ktorý si neželal uviesť meno. "Riziko vyplývajúce z tohto produktu je veľmi malé."

Asos začal pôsobiť v roku 2000 a stal sa kľúčovým hráčom na lukratívnom online trhu s módou. Minulý mesiac zverejnil zisk pred zdanením vo výške 25,7 milióna libier za šesťmesačné obdobie do konca tohtoročného februára. So sídlom v Londýne, Sydney a New Yorku priťahuje obchod zákazníkov zo 160 krajín sveta a mesačne zaznamená približne 16,6 milióna návštev.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu