Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rómski zbohatlíci pred útokom na manželov: Zmlátili aj cyklistu, policajt sa skrýval!

Bitka bola obzvlášť brutálna
Bitka bola obzvlášť brutálna (Zdroj: YouTube)

DUCHCOV - Nezastavia sa pred ničím! Zverejnenie záberov brutálneho útoku pätice Rómov z bohatej rodiny na manželský pár v Duchcove, má šokujúcu dohru. Okrem toho, že sa objasnil ďalší útok, pri ktorom tí istí bitkári len krátko pred tým zmlátili cyklistu, polícia spravila poriadky aj so strážnikom, ktorý sa namiesto toho, aby obetiam volajúcim o pomoc pomohol, zbabelo skrýval.

Surová bitka v Duchcove, ktorej obeťami sa pred dvoma týždňami stal manželský pár vracajúci sa z diskotéky, mala desivú predohru. Len pár hodín predtým dvaja z pätice rómskych útočníkov napadli aj muža, ktorému chceli ukradnúť elektrobicykel. Pri surovom útoku mu zlomili ruku, uviedol Teplický denník.

Po neúspešnom pokuse o krádež sa spolu s kumpánmi presunuli na duchcovecké námestie, kde zaútočili na manželov. Brutalita, akou sa pustili do páru, šokovala celé mesto. Údajne padali aj rasistické nadávky. Zarážajúce je aj to, že dvojici pod "paľbou" piatich agresívnych Rómov, medzi ktorými boli aj ženy, nikto nepomohol. Neďaleko pritom bola stanica mestských policajtov, ktorí nezasiahli a len nečinne sa prizerali.

 "Búchala na dvere, ale neotvorili jej. Nikto nevyšiel," rozhorčuje sa matka zbitej ženy. Policajt, ktorý mal práve službu vraj iba zavolal inú policajnú hliadku, ktorá spolu so záchrankou dorazila na miesto až po niekoľkých minútach. Žena skončila v nemocnici. "Psychicky je na tom veľmi zle, pretože to stále vidí, má strach," povedala pre Blesk jej matka. To, že policajt sa nezachoval správne, pripustili aj jeho nadriadení. Po zverejnení otrasných záberov totiž prišiel o miesto.

Podľa portálu romea.cz sú útočníci členmi zámožnej rómskej rodiny, ktorá sa do Duchcova nedávno vrátila z Veľkej Británie. V meste údajne vlastnia tri domy a svojou agresiou sú známi v širokom okolí. "V tú noc  vyvolali na uliciach spolu štyri hádky. Tá rodina je zavretá a s okolím nijak nekomunikuje. Niektorí jej členovia sú dlhodobo arogantní a bezohľadní k ostatným," prezradil portálu anonymný zdroj.  

Útočníkov polícia krátko po útoku zadržala a obvinila. "Išlo o muža a ženy vo veku od 16 do 44 rokov. Všetci spolupáchatelia boli obvinení z trestných činov ťažkého ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a výtržníctva. Vyšetrovateľ dal prokurátorovi podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby," uviedol tlačový hovorca teplickej polície Daniel Vítek. Ak ich súd uzná vinnými, hrozia im tresty odňatia slobody od troch do desiatich rokov, mladistvému ​​maximálne polovičný trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu