Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Panika, slzy a krik na výletnej lodi: Kolos s 3000 ľuďmi na palube v plameňoch!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA)

FREEPORT - Výletnú loď Grandeur of the Seas postihol počas pondelňajšej plavby Karibikom s viac ako 3000 ľuďmi na palube požiar. Nikto z cestujúcich ani členov posádky neutrpel zranenia, plamene ale plavidlo poškodili natoľko, že plavebná spoločnosť ďalšiu cestu zrušila, napísala v noci na dnes agentúra AP.

Na palube 280 metrov dlhej lode bolo 2224 klientov a 796 členov posádky. Grandeur of the Seas vyplávala v piatok z amerického Baltimoru a počas siedmich dní mala výlet zavŕšiť v bahamskom CocoCay. Požiar v zadnej časti, ktorý sa podarilo uhasiť po dvoch hodinách, ale ďalšie plány prekazil. Luxusná loď musela kvôli rozsiahlym škodám zakotviť v bahamskom Freeporte.

Panika, slzy a krik
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

"Bola to zrejme tá najdesivejšia vec v mojom živote," uviedla jedna z pasažierok Katie Colemanová pre CBS News. "Keď cestujúci videli, ako spúšťajú na vodu záchranné člny, na palube vypukla panika."

Danielle Millerová (23) už spala, keď ju prebudilo hlásenie z interkomu, aby si klienti obliekli záchranné vesty. "Moja prvá myšlienka bola, že sa potápame," uviedla Danielle, ktorá po ozname otvorila dvere kajuty a na chodbe videla pobehujúcich ľudí. "Spanikárili sme a bežali po schodoch hore. Netušili sme, čo sa deje, až o pol hodinu sme sa dozvedeli, že o dve paluby nižšie vypukol požiar."

Danielle bola vraj taká rozrušená, že jej búšilo srdce a triasli sa jej ruky. "Pár ľudí omdlelo. Niektorí plakali," popísala svoj nepríjemný zážitok.

Panika, slzy a krik
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Panika, slzy a krik
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Royal Caribbean Cruises, ktorej loď patrí, cestujúcim vrátilo peniaze a ponúklo v budúcnosti zadarmo ďalšiu plavbu.

Pondelkový požiar je najnovším problémom, ktorý v posledných mesiacoch tento priemysel zasiahol. V marci na inej lodi Royal Caribbean Cruises ochorelo 108 ľudí na črevnú chrípku. Vo februári zase niekoľko tisíc cestujúcich strávilo päť dní na výletnom plavidle spoločnosti Carnival Corporation, ktorého pohon vyradil požiar.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu