Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

V centre Londýna horela turistická loď: Desiatky cestujúcich skončili v Temži!

Požiar na Temži
Požiar na Temži (Zdroj: YouTube)

LONDÝN – Požiar na turistickej lodi v centre Londýna dnes ohrozil život asi 30 cestujúcich, ktorí sa zachránili skokom do rieky Temža. Z 28 turistov a dvoch členov posádky nakoniec utrpel malé zranenie len jeden cestujúci.

Všetci sa ale museli usušiť a zahriať, niektorí utrpeli šok, uviedli miestni záchranári. Oheň vypukol krátko pred poludním na vyhliadkovej lodi spoločnosti London Duck Tours. Plamene loď zničili asi z 30 percent. Hasičský zbor britskej metropoly LBM spresnil, že loď v čase nešťastia preplávala neďaleko Westminsterského paláca, kde sídli parlament.

"Tridsať ľudí skočilo do vody, kedy na palube náhle vypukol požiar. Pomôcť im prišli iné turistické lode a potom aj hasiči. Nikto nebol zranený, ale niekoľko ľudí je v šoku a dosť ich je otrasených," povedal hovorca záchranárov. Príčinu požiaru neuviedol.

Britská televízna stanica Sky News uviedla, že iná turistická loď rovnakej spoločnosti sa pred štyrmi mesiacmi na Temži potopila. Šéf spoločnosti John Bigos sa k dnešnýmu incidentu podľa servera spravodajskej stanice BBC odmietol vyjadriť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu