Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Starosta Toronta: Nie som závislý od cracku!

Rob Ford
Rob Ford (Zdroj: SITA)

TORONTO - Starosta kanadského Toronta Rob Ford v piatok verejne poprel tvrdenia, že by užíval kokaín a bol od neho závislý. K špekuláciám, či má s drogou skúsenosti, sa však odmietol vyjadriť.

Ford takto reagoval na videonahrávku, na ktorej mal údajne fajčiť crack, čiže vysoko koncentrovanú formu kokaínu, ktorá sa považuje za mimoriadne návykovú a nebezpečnú.

Starosta sa od prepuknutia aféry minulý štvrtok novinárom doteraz vyhýbal. Jeho právnik bezprostredne po zverejnení informácií o Fordových skúsenostiach s fajčením cracku označil tieto za "smiešne".

"Je nanajvýš poľutovaniahodné, že moji spolupracovníci a hrdí obyvatelia tohto mesta museli byť konfrontovaní so skutočnosťou, že som bol odsúdený médiami bez akýchkoľvek dôkazov," odkázal Ford. Zároveň vysvetlil, že v úzadí sa doteraz držal na radu svojho právnika.

Člen mestského zastupiteľstva Glenn De Baeremaeker na Fordove slová reagoval s pohoršením. "Starostovi neverím. Mal by odstúpiť a následne vyhľadať pomoc," uviedol De Baeremaeker a jedným dychom dodal, že na starostovi je už dlhšiu dobu možné badať známky výstredného chovania.

Správu o Fordových údajných skúsenostiach s crackom priniesol minulý týždeň denník Toronto Star. Reportéri denníka uviedli, že videli videozáznam, na ktorom muž podobný Fordovi fajčí crack zo špeciálnej fajky. Autorom videa je muž, ktorý o sebe prehlasuje, že crack starostovi Toronta predal. Ako ďalej uviedla agentúra AP, video nebolo zverejnené a nie je teda možné overiť, či je vierohodné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu