Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Starosta Toronta sa priznal: Fajčil som crack, mrzí ma to!

Rob Ford
Rob Ford (Zdroj: SITA)

TORONTO - Stovky ľudí v stredu demonštrovali pred mestskou radnicou v najľudnatejšom kanadskom meste Toronto na protest voči starostovi Robovi Fordovi, ktorého vyzvali na odstúpenie. Ford sa ešte v utorok priznal k tomu, že v minulosti vyskúšal tvrdé drogy, tvrdí však, že išlo o jednorazovú skúsenosť. Starosta podľa vlastných slov užil crack - kryštalickú a podľa expertov z hľadiska vzniku závislosti najnebezpečnejšiu formu kokaínu.

Podozrenia z toho, že Ford užíva drogy, ako prví ešte v máji zverejnili reportéri bulvárnej webovej stránky Gawker a najpredávanejšieho kanadského denníka Toronto Star. K novinárom sa dostala videonahrávka, na ktorej starosta s pomocou sklenej fajky inhaluje neidentifikovanú látku. Záznam neskôr zverejnili a Ford sa za svoje správanie v utorok oficiálne ospravedlnil.

Polícia ho však zatiaľ v súvislosti s konzumáciou drog neobvinila. "Urobil by som čokoľvek, absolútne čokoľvek, aby som zmenil minulosť. Ale minulosť je minulosť a musíme sa pohnúť dopredu," vyhlásil. Vyšetrovatelia už skúmajú, či voči politikovi začnú trestné stíhanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu