Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

VIDEO Streľby po londýnskom masakri: Takto polícia spacifikovala vrahov!

Policajti mieria na páchateľa
Policajti mieria na páchateľa (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Barbarský útok, pri ktorom dvaja moslimskí extrémisti zavraždili mladého vojaka, bude zrejme ešte dlho rezonovať medzi miestnymi obyvateľmi. Najnovšie sa na internete objavili videá, ktoré zachytávajú, ako polícia páchateľov zneškodnila.

Dramatický záznam, ktorý obdržal denník Daily Mirror, zachytáva policajné zložky pri tom, ako spacifikovali vrahov vojaka Leeho Rigbyho (†25). Začína sa tým, ako na jednu z dôstojníčok sediacu v aute namieri útočník zbraň. Žena v sebaobrane vytiahne tú svoju, má s ňou ale problémy. Našťastie ju kryje kolega, ktorý neváha a Michaela Adebolaja (28) postrelí. Vzápätí k nemu priskočia traja policajti, aby mu zabránili v prípadnej streľbe.

Nevšimnú si však, že na nich mieri jeho komplic Michael Oluwatobi Adebowale (22). Nato pohotovo zareaguje člen ozbrojenej jednotky Trojan a spustí na neho paľbu.

Ako policajti postrelili londýnskeho vraha vojaka

Podobné video sa sa objavilo aj na webe denníka The Sun. Okrem znepokojujúcich záberov navyše obsahuje aj hlasné autentické zvuky zo streľby.

 

Krvavý masaker sa odohral v stredu v londýnskej štvrti Woolwich za bieleho dňa. Dvaja útočníci zabili vojaka Rigbyho sečnými zbraňami na ulici neďaleko kasárne pred očami zhrozených okoloidúcich. Podľa svedkov a zverejnených amatérskych záberov vzývali Alaha a požadovali stiahnutie britských vojsk z ich zeme, pretože kvôli nim "denne zomierajú moslimovia". Obaja páchatelia skončili každý v inej nemocnici. Úrady vyšetrujú útok ako teroristický čin. Odsúdila ho britská vláda aj tamojšia moslimská rada.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu