Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Ďalší podozriví z popravy vojaka: Zrazili ho a dorezali sekáčikom na mäso!

Lee Rigby
Lee Rigby (Zdroj: Foto: MoD)

LONDÝN - Britská protiteroristická polícia zatkla v sobotu ďalších troch mužov podozrivých z účasti na stredajšej brutálnej vražde vojaka v Londýne.

Dvoch mužov vo veku 24 a 28 rokov zadržali pri zásahu južne od britskej metropoly, zatiaľ čo tretieho 21-ročného muža zaistili priamo v Londýne. Dvoch z nich museli pri zatýkaní zneškodniť za pomoci elektrického paralyzéra. Všetci sú podozriví z konšpirácie za účelom spáchania vraždy.

Vyšetrovatelia už v súvislosti s prípadom zatkli viacero osôb. Dvoch hlavných podozrivých Michaela Adebolaja (28) a Michaela Adebowaleho (22) postrelili policajti krátko po útoku na vojaka a v súčasnosti ich strážia v dvoch rôznych nemocniciach.

Už vo štvrtok v súvislosti s prípadom zadržali troch podozrivých: dve ženy neskôr prepustili bez vznesenia obvinení a tretiemu mužovi udelili kauciu.

Ďalšieho muža menom Abu Nusaybah zatkli v piatok večer bezprostredne po tom, ako poskytol interview BBC, v ktorom hovoril o pozadí jedného z podozrivých. Polícia ho zatkla priamo v budove BBC a doposiaľ ho neprepustila. 

Obeťou útoku, ku ktorému došlo pri kasárňach v štvrti Woolwich juhovýchodnej časti Londýna, sa stal 25-ročný vojnový veterán z Afganistanu Lee Rigby. Podľa svedkov dvojica páchateľov najskôr narazila do vojaka autom a následne na neho zaútočili sekáčom na mäso a nožmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu