Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Séria tornád si vyžiadala najmenej jedného mŕtveho

Séria tornád si vyžiadala v USA najmenej jedného mŕtveho Zobraziť galériu (6)
Séria tornád si vyžiadala v USA najmenej jedného mŕtveho (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Stredozápad a juh Spojených štátov zasiahlo v nedeľu večer viacero tornád. Prišiel pri nich o život najmenej jeden človek v štáte Oklahoma, odkiaľ prišli tiež správy o vyše 20 zranených, informovali americké médiá.

Národná meteorologická služba hlásila takmer 30 tornád v štátoch Oklahoma, Iowa, Kansas a Illinois. Televízie priniesli zábery zničených domov, vyvrátených stromov a prevrátených vozidiel.

Mimoriadne postihnutá bola podľa televízie CNN oblasť okolo mesta Shawnee, ležiaceho asi 50 kilometrov východne od Oklahoma City, kde tornádo spustošilo karavanový park. Dvaja ľudia boli stále nezvestní, povedal pre televíziu miestny šerif. Guvernér Oklahomy vyhlásil mimoriadny stav v 16 okresoch.

V Kansase meteorologická služba varovala ostrými slovami ľudí, aby sa uchýlili do bezpečia. "Môže vás zabiť, ak nebudete v podzemí alebo v úkryte pred tornádom. Dôjde k úplnému zničeniu štvrtí, podnikov a vozidiel. Poletujúce trosky budú pre ľudí a zvieratá smrtiace," uvádza sa vo výstrahe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu