Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

VIDEO zatknutia jedného z najhľadanejších gangstrov: Naháňačka pri bazéne!

Už je v putách Zobraziť galériu (4)
Už je v putách (Zdroj: YouTube)

ALICANTE – Ešte do minulej soboty bol jedným z najhľadanejších zločincov Veľkej Británie. Na Andrewa Morana si však spravodlivosť počkala v Španielsku. Tamojšia polícia ho zatkla pri bazéne v obľúbenom letovisku, práve v momente, keď si užíval slnečné počasie a nerušene popíjal koktejl.

Pre tridsaťjedenročného Morana nastali kruté časy. Niekoľko rokov sa skrýval a unikal pred zákonom. Tomu je už ale koniec. Pred dvoma dňami ho španielska polícia zadržala na pobreží Costa Blanca v turistickom rezorte Calpe. Maskovaní muži ho prekvapili vo chvíli, keď sa opaľoval pri bazéne so svojou priateľkou Gennou Harvieu a popíjal drink. Snažil sa pred nimi utiecť, no nemal šancu. Členovia elitnej protiteroristickej jednotky ho dobehli a nasadili mu putá.

VIDEO zatknutia jedného z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

V luxusnej vile, v ktorej Angličan prebýval, sa našli dve strelné zbrane, niekoľko desiatok nábojov a mačeta. Veľká Británia už požiadala o jeho vydanie do rodnej krajiny. "Na úteku používal viacero falošných identít a zmenil svoj výzor. Pred nami ale neutiekol," uviedol Matt Burton, šéf agentúry pre organizovaný zločin, pre denník The Independent.

Andrew Moran v roku 2005 spáchal ozbrojenú lúpež, keď prepadol strážnikov pošty v anglickom grófstve Lancashire. Počas súdneho procesu vo februári 2009 sa mu však podarilo utiecť. Vo svojej neprítomnosti bol uznaný vinným a umiestnený na zoznam desiatich najhľadanejších mužov Británie.

Zatknutie Andrewa Morana

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu