Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

V Rusku našli lietadlo duchov: Pred rokom s ním zmizlo 13 ľudí!

(Zdroj: YouTube)

MOSKVA - Neďaleko ruského mesta Jekaterinburg našli trosky malého ruského lietadla Antonov An-2, ktoré vlani v júni zmizlo s 13 ľuďmi na palube. Informovala o tom agentúra Reuters. Trosky objavili lovci niekoľko kilometrov od miesta, z ktorého lietadlo odštartovalo.

Lietadlo sa 11. júna 2012 bez povolenia vznieslo z malého letiska pri meste Serov. Na jeho palube bolo okrem pilota 12 cestujúcich. Záchranným tímom sa lietadlo nepodarilo nájsť a po štyroch mesiacoch bolo oficiálne pátranie zastavené.

Vyšetrovatelia mali podozrenie, že ľudia v lietadle, medzi ktorými bol aj miestny policajný hodnostár, podnikli let po alkoholovej párty, aby si zarybárčili alebo navštívili saunu.

Podľa ruských agentúr objavili vrak lietadla dvaja lovci v močiaroch zhruba osem kilometrov od letiska. Na mieste podľa úradov našli taktiež pozostatky 11 ľudí.

"Bolo tam čosi, čo sa podobalo troskám lietadla. Celý poťah lietadla úplne zhorel, ostala len kostra. Ležali tam krídla a chvost. Kosti ľudí. Lebka. Všetko bolo na jednej hromade. Predpokladali sme, že lietadlo narazilo do stromov a ľudí to zrazilo na jedno miesto. Napočítali sme 11 lebiek," opísal v denníku Komsomolskaja pravda Dmitrij Skrjabin, ktorého brat s priateľom za súmraku trosky našiel a súrodenca privolal.

Svedok odhadol, že lietadlo sa pravdepodobne zrútilo skoro strmhlav a náraz ho otočil o 180 stupňov, pričom bol tak prudký, že zo strednej časti stroja takmer nič nezostalo. Motor sa pravdepodobne utopil v bažine.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu