Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Výbuch vlaku s chemikáliami má jednu obeť, vyše 30 ľudí sa zranilo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

GENT – Jednu obeť a 33 zranených si vyžiadala explózia troch vykoľajených vagónov nákladného vlaku s chemikáliami, ku ktorej došlo v noci na sobotu pri belgickom meste Gent. Podľa agentúry DPA to dnes uviedol to hovorca provincie Východné Flámsko.

Šesť z dovedna 13 vagónov nákladného vlaku sa z doposiaľ neznámych príčin vykoľajilo východne od Gentu pri obci Wetteren. Tri vagóny, v ktorých sa okrem iných nachádzala vysoko jedovatá látka akrylnitril, následne explodovali. Z miesta nešťastia stúpal hustý čierny dym a 500 miestnych obyvateľov muselo opustiť svoje domovy a byty, píše DPA. Dovedna 33 ľudí hospitalizovali v nemocnici. Traja ľudia boli v kritickom stave, dnes sa však ich stav zlepšil. 

V prípade obete ide podľa belgických médií o muža (64). Guvernér provincie Východné Flámsko Jan Briers uviedol, že príčina jeho úmrtia sa naďalej vyšetruje. Hasiči nechali vagóny kontrolovane dohorieť kvôli obavám, že priamym hasením by mohlo dôjsť k uvoľneniu jedovatých plynov do ovzdušia. V prípade chemikálie išlo o ľahko horľavú látku akrylnitril, ktorá sa používa pri výrobe umelých hmôt. Plamene ustali až 16 hodín po nešťastí, následne sa hasiči pokúšali schladiť rozpálený kov. Úsek železničnej trate, kde k nešťastiu došlo, zostane pravdepodobne uzavretý po celý budúci týždeň.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu