Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Kanadská tragédia má zrejme už 60 obetí: Vybuchol vlak naložený ropou

Následky výbuchu vlaku s ropou
Následky výbuchu vlaku s ropou (Zdroj: SITA)

LAC-MÉGANTIC - Počet mŕtvych alebo nezvestných v súvislosti s výbuchom vlaku, ktorý v sobotu otriasol malým kanadským mestečkom Lac-Mégantic, narástol už na 60.

V stredu o tom informovala miestna polícia. Oficiálny počet obetí tragédie sa zatiaľ ustálil na počte 15, podľa záchranárov však pravdepodobne napokon stúpne až na spomínaných 60.

K tragédii v meste Lac-Mégantic s približne 6000 obyvateľov došlo v sobotu nadránom miestneho času po tom, ako zo stanice vzdialenej 13 kilometrov ušla odstavená súprava 72 vozňov naložených ropou. Séria výbuchov a požiar kompletne zničili asi 30 budov a okolo 2000 ľudí museli evakuovať. Plamene sa hasičom podarilo dostať pod kontrolu až po vyše 18 hodinách. Príčina nešťastia je v štádiu vyšetrovania.

Hovorca železničnej spoločnosti Montreal, Maine & Atlantic Railway, ktorej súprava patrila, pre agentúru AFP uviedol, že vozne sa z neznámeho dôvodu rozbehli po zastavení v susednom meste Nantes, kde sa mala striedať vlaková čata. Vlak smeroval z amerického štátu Severná Dakota do rafinérie v kanadskej provincii New Brunswick.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu