Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Irán odsúdil izraelský útok na Sýriu, okolité krajiny vyzval k protestu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

DUBAJ – Irán dnes odsúdil izraelský útok na Sýriu a vyzval krajiny v regióne, aby proti tejto akcii vystúpili. Informovala o tom agentúra Fars, na ktorej spravodajstvo sa odvolávajú svetové tlačové agentúry.

 Zdroje západných spravodajských služieb potvrdili, že Izrael dnes zavčasu ráno podnikol v priebehu niekoľkých dní v poradí už druhý nálet na sýrske územie. Pri tomto leteckom útoku otriasla hlavným mestom Damask séria silných výbuchov a k nočnej oblohe sa vzniesli ohnivé stĺpy, opisuje agentúra Reuters.

Izrael to odmietol komentovať, avšak Sýria obvinila židovský štát z toho, že podnikol nálet na vojenské zariadenie v Džamráji, lokalite ležiacej v bezprostrednej blízkosti hlavného mesta, severozápadným smerom od Damasku.

Tlačová agentúra Fars parafrázovala slová hovorcu iránskeho ministra zahraničných vecí Ramína Mehmanparasta, ktorý povedal, že Irán odsudzuje letecký útok Izraela na Sýriu. Podľa hovorcu ide o súčasť "vykalkulovaného" úsilia Izraela o vytvorenie nestability a neistoty v regióne. "Sionistický režim a jeho spojenci sa snažia vyvolať etnické a náboženské spory medzi moslimskými krajinami," povedal Mehmanparast, citovaný agentúrou DPA.

Hovorca teheránskeho rezortu diplomacie zároveň vyzval krajiny v oblasti, aby sa postavili tomuto "prepadu", ako nazval izraelské letecké akcie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu