Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zamestnanci letiska mesiace okrádali cestujúcich: Konečne ich chytili

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

RÍM - Talianska polícia zadržala 29 zamestnancov dvoch letísk, obvinených z krádeží fotoaparátov, mobilných telefónov a iných predmetov z batožiny cestujúcich. Policajná razia sa uskutočnila po tom, ako vyšetrovatelia do nákladných priestorov lietadiel nainštalovali skryté kamery, vďaka ktorým sa krádeže podarilo nasnímať, informovala dnes agentúra AP.

Talianske štátne aerolínie Alitalia uviedli, že ku krádežiam dochádzalo na medzinárodnom letisku v meste Lamezia Terme a na Medzinárodnom letisku Leonarda da Vinciho v meste Fiumicino. Pri vyšetrovaní letecká spoločnosť úzko spolupracovala s políciou. Vyšetrovanie sa začalo už v roku 2011 a uskutočnilo sa na šiestich letiskách po celej krajine.

Námestník policajného šéfa na letisku v Lamezia Terme uviedol, že vyšetrovatelia spočiatku nevedeli zistiť, kde dochádza ku krádežiam. Do úvahy postupne prichádzali iba úložné batožinové priestory, kde sa letiskoví manipulanti cítili bezpečne. Polícia tam nainštalovala kamery odolné voči teplu a tlaku, ktoré pomohli identifikovať páchateľov. Tým teraz hrozí šesť rokov za mrežami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu