Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalšia hanba na náš účet: Slovák (22) v Británii okradol starenku, od žiaľu umrela!

Mário privodil starenke smrť
Mário privodil starenke smrť (Zdroj: rossparry.co.uk)

BRADFORD - Slovensko si opäť raz urobilo "dobré" meno v zahraničí. Tentokrát za to môže dvadsaťdvaročný mladík, ktorého odsúdili za krádež vo Veľkej Británii. Jeho čin mal však aj tragickú dohru. Starenka, ktorej vzal z ruky svadobnú obrúčku, od žiaľu totiž zomrela.

Mário Pokuta nie je pre políciu žiadnym nováčikom. Ešte nedávno si odpykával trest za to, že 92-ročnej Laure Clarkovej ukradol dve zlaté retiazky. Sekať dobrotu po podmienečnom prepustení ale dlho nevydržal a vydal sa opäť robiť zlobu.

Tentokrát si vyhliadol 94-ročnú Doris Barnettovú, ktorej sa vlámal do domu, napísal denník Daily Mail. Šokovanej žene, ktorá pred trinástimi rokmi ovdovela, strhol z prsta obrúčku a zdrhol preč. Starenka bola z incidentu tak vydesená, že sa radšej presťahovala do domu dôchodcov. Šok, ktorý utrpela, bol však príliš veľký. Dva mesiace nato dostala mozgovú porážku.

Pokuta sa zo svojho činu tento týždeň zodpovedal pred súdom v Bradforde. Ten ho poslal do väzenia na sedem rokov. "To, čo ste urobili, bolo zbabelé a zlé. Najradšej by som Vás deportoval domov, ale nie je to bohužiaľ v mojej moci," uviedol sudca Jonathan Hall počas vyhlásenia rozsudku.

Prípad otriasol aj synovcom obete. "Je to opovrhnutiahodný človek. Spôsob, akým okradol moju tetu, je strašný. Ten prsteň nosila na ruke 60 rokov a keď jej ho vzal, veľmi ju to rozrušilo," povedal Clifford Lupton.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu