Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Likérka Drak z metanolovej kauzy má ďalší problém: Alkohol vylievala do kanála!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: polícia)

PRAHA – Česká polícia znova obvinila konateľa Likérky Drak Pavla Čanigu, ako aj samotnú firmu, ktorá figurovala v metanolovej kauze. S tou však nové obvinenia nesúvisia, týkajú sa totiž vylievania alkoholu do kanalizácie a údajného daňového úniku, informoval dnes spravodajský portál iDNES.cz.

 Čaniga je obvinený zo zločinu krátenia dane, poplatku a podobnej povinnej platby a z prečinu poškodenia a ohrozenia prevádzky verejnoprospešného zariadenia z nedbanlivosti, uviedla pre server hovorkyňa polície v Zlínskom kraji. Firma Likérka Drak čelí obvineniam z daňových únikov.

Čaniga, ktorého stíhanie v kauze otráv metanolom žalobca vlani zastavil, sa odmietol k záležitosti pre iDNES.cz vyjadriť. Firme hrozia majetkové postihy, Čanigovi osem rokov väzenia. Nové obvinenia súvisia s vyliatím veľkého množstva alkoholu do verejnej kanalizácie, čo ohrozilo prevádzku čistiarne odpadových vôd v meste Bystřice pod Hostýnem a spôsobilo jej prevádzkovateľovi škodu 148.000 Kč.

Podľa policajnej hovorkyne alkohol vyliali vlani v septembri zamestnanci likérky na pokyn konateľa. Polícia predpokladá, že v kanalizácii skončilo približne 32.000 litrov tekutiny s obsahom 9500 litrov čistého liehu. Metanol nameraný nebol. Likérka Drak pred vyliatím liehoviny nezdanila, čím mohla štátu vzniknúť škoda 2,725 milióna Kč.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu