Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Stiahli obvinenie konateľa Likérky Drak, ktorej alkohol zabíjal

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Česká prokuratúra stiahla obvinenia proti Pavlovi Čanigovi (42), konateľovi Likérky Drak, v ktorej produktoch sa našla vražedná koncentrácia metanolu. Podľa výpovedí jeho predpokladaných spolupáchateľov Roberta Sedlaříka a Viktora Koláčka Čaniga nevedel o pančovaní alkoholu, ktorý polícia našla v zlínskom sklade spoločnosti Verdana.

Štátny zástupca Roman Kafka, ktorého dnes citoval spravodajský server iDNES.cz, informoval, že obvinenie Čanigu "pre trestný čin ohrozenia zdravia zdraviu škodlivými potravinami som minulý týždeň zrušil". Nevylúčil však možnosť jeho ďalšieho trestného stíhania.

K výrobe pančovaného alkoholu sa polícii priznal majiteľ spoločnosti Vapa Drink Viktor Koláček, ktorý vypovedal, že na fľaše lepili etikety Likérky Drak bez vedomia Čanigu.

Tisíce litrov smrteľne jedovatého tuzemského rumu s etiketami Likérky Drak našla polícia na základe anonymnej informácie v ilegálnom sklade spoločnosti Verdana v Zlíne, ktorej konateľom je Robert Sedlařík. Po úteku pred políciou sa v súčasnosti nachádza vo väzbe.

Polícia stíha väzobne 12 ľudí; celkove v kauze metanolu v alkohole, na  ktorý zomrelo 33 ľudí a 78 sa priotrávilo, obvinila 45 ľudí, informoval iDNES.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu